VÄLKOMMEN TILL
BOLLNÄS KULTURKROG

Vi är inspirerade av den gamla ”folketshusandan” där människor möttes i folkets hus.

2011 renoverades gamla folkets hus i Bollnäs och bytte samtidigt namn till Kulturhuset. Idag rymmer lokalerna flertalet verksamheter som alla har en sak gemensamt, de främjar kultur och möten mellan människor.

Bollnäs Kulturkrog är en scen för möten. Här kan du i avslappnad miljö njuta av genuin husmanskost, moderna maträtter eller bara en fika i lugn och ro.

Hälsningar

AKTUELLT

Vi serverar dagens lunch måndag-fredag kl. 11.00-14.00. 98 kr.
Dagens lunch består av en kött och en fisk varmrätt samt ett vegetariskt alternativ, stor salladsbuffe, hembakat bröd, kolsyrat och smaksatt vatten, samt kaffe och kaka efter maten. På fredagar bjuder vi alla våra lunchgäster på dessert efter maten.

Middag före konserter på stora scen:

Torsdag 1 februari kl. 20.00 – Henrik Schyffert
Smörstekt rödtungafilé med skaldjurssås och brynta champinjoner
Örtmarinerad Lenningekyckling med torkade tomater och sherryvinägersky
Till båda rätterna serveras örtpotatispure 

Fredag 16 februari kl. 19.30 – William Spetz 
Skinnstekt torskrygg med rostat sesamsmör och vitlöksfräst färsk spenat
Lågtempererat hjortinnanlår med gräddig rökt kål smaksatt med västerbottensost och svartvinbärssås
Till båda rätterna serveras Västerbottensostpotatis 

Lördag 3 mars kl. 19.30 - Vreeswijk & Åkerström
Grillad färsk laxfile med räkor och dillhollandaisesås
Kryddstekt ryggbiff från Hälsingestintan med klassisk rödvinsås och rostade rödbetor
Till båda rätterna serveras mjukbakad potatis 

Torsdag 15 mars kl. 19.30 – Tomas Andersson-Wij 
Brödstekt rödtungafilé med apelsinbräserad fänkål och Chablissås
Helstekt ryggbiff från Hälsingestintan med bondbönor, getost och kalvskysås
Till båda rätterna en potatisrulle smaksatt med rostad vitlök 

Lördag 21 april kl. 19.30 – Tobias Persson - Man på prov
Pepparotsbakad hälleflundra med konjaksdoftande kräftsås och stekt ostronskivling
Frasig schnitzel av svensk rapsgris med gräddig dijonlök och mild vitlökssky
Till båda rätterna serveras potatispurè 

Fredag 27 april kl. 19.30 – Från Broadway till Duvemåla
Smörstekt bergtunga med dillpicklad morot och lättrökt vitvinsås
Grillad entrecote med rostad tomatsmör, friterad jordärtskocka och tryffelsky
Till båda rätterna serveras citronpotatis 

Till efterrätt serveras en generös ostbuffe med lokala och franska ostar. Tillbehör: kökets marmelad, torkade frukter samt kex. På buffen finns även två olika chokladtryfflar.